vol liefde leven

Over levensvisie, levensvragen en spiritualiteit

Breedbeeldtelevisie

Dinsdag 11 augustus 2015

Wat heb ik een geweldige ‘breedbeeldtelevisie’, meer dan anderhalve meter breed. Met de meest natuurlijke kleuren die je je kunt bedenken. Oké, op mijn ‘televisie’ kan ik niet zappen. En er is maar één zender. Meer heb ik ook niet nodig. Tijdens het ontbijt ga ik er eens goed voor zitten. Tegenwoordig is er ’s-morgens een miniserie op. Meneer merel landt op het linker gedeelte van het beeld en huppelt in een rechte lijn naar het tuinpad, dat het midden van het beeld doorkruist. Dan loopt hij over het pad naar achteren, waar hij rechtsaf slaat, een klein paadje op. Daar staat een schaal vers water op hem te wachten. Ik ken zijn ritueeltje, maar het verveelt nooit. Hup, op het randje van de schaal. Even rondkijken. Dan in het water plonzen. Veertjes poetsen, waterdruppels spatten in het rond. Soms weer even op de rand zitten en dan weer terug het water in. Soms niet. Dan gaat hij op het stoepje in de zon zitten en schudt het water uit zijn veren, om vervolgens weg te vliegen. Maar eens verraste hij me en sprong hij na het droog schudden pardoes weer het bad in.
Als meneer is uitgebadderd, komt vaak mevrouw merel. Ik denk dat zij er een hekel aan heeft als meneer voor de spiegel staat zodat zij er niet bij kan. Goed, ze wacht op haar beurt en landt op het tuinpad. Niks netjes over het paadje, recht door de tuin stevent ze op het badje af. Om vervolgens met haar moddervoeten het badje in te duiken.

Misschien vraag je je af, of dit verhaal wel thuis hoort op een blog over levensvisie. Maar mijn levensvisie is op mijn breedbeeldtelevisie. Elke morgen weer. Ik kan er intens gelukkig van worden, een warme blijdschap spoelt door me heen. Prachtige life beelden, speciaal voor mij! Voor mij voelt dit werkelijk als het krijgen van een mooi cadeau.

Erg lang hoef ik niet na te denken, ik krijg de hele dag door cadeautjes. Ik hoef er alleen maar voor open te staan. Een vriendelijke groet van een vreemde mevrouw op straat, een kind dat breed lachend meldt dat haar ijsje lekker is. De zon die haar lichtstraal in de plassen op straat reflecteert. Een oneindige lijst, gratis en voor niks. Ik ben een rijk mens.


2 comments

  1. Harry van den Berg

    Een prachtig mooi tafereeltje op jou ‘breedbeeld televisie’ een mooie levensvisie die ik iedereen kan aanbevelen.
    Open je ogen en zie al het moois dat er te zien is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.