vol liefde leven

Over levensvisie, levensvragen en spiritualiteit

Hier ben ik dan…

Dinsdag 11 augustus 2015

Hier ben ik dan. Eindelijk heb ik mezelf gevonden. Ik heb het kind in mij omarmd, getroost, gekoesterd en ontvangen. Ik ben van dat kleine meisje gaan houden. Met als resultaat dat de volwassen vrouw van nu er mag zijn, ze is prima, precies zoals ze is. Met haar beperkingen maar vooral met haar nieuwe mogelijkheden van nu.

Ik ben een geboren optimist en leef het leven bij de dag. Ik heb geleerd te genieten van kleine dingen, die groots zijn in hun schijnbare onbelangrijkheid; een lach of plagerijtje van mijn zonen, een complimentje van een vriendin, of gewoon, omdat ik er ben, omdat ik leef. Omdat het leven elke dag weer kansen biedt. Je hoeft ze alleen maar te benutten.

Waarmee ik niet wil zeggen dat ik geen tegenslagen heb gekend, integendeel. Het leven heeft flinke tikken uitgedeeld. Ik heb pijn en verdriet doorleefd. Diepe angst gekend. Een paar keer werkelijk àlles verloren. Maar juist dàt heeft me gemaakt tot wat ik nu ben. Het heeft me mogelijkheden geboden, handvatten gegeven om te kunnen leren, om uit te groeien tot de persoon die ik nu ben en nog mag worden. Omdat het leerproces steeds doorgaat en zich verdiept. Het heeft me sterk gemaakt door kwetsbaar te zijn. Wijs geworden juist doordat ik het niet meer wist. Het heeft me in wanhoop geleerd te vertrouwen. Rijk geworden door veel te verliezen. Kortom, ik heb ontdekt dat juist de moeilijke, donkere periodes in mijn leven een groot cadeau kunnen meebrengen. Ook al ontdek je dat vaak pas later. Je mag leren er anders naar kijken en ervoor open te staan.

Ik heb dus veel om dankbaar voor te zijn. Ik kan van mensen houden en heb nu mensen in mijn omgeving die van mij houden. En vooral leerde ik om onvoorwaardelijk van mezelf te houden.

Deze ervaringen wil ik graag met je delen. Vandaaruit is deze site ontstaan. Hier ben ik dan!


11 comments

 1. Gerrit van den Berg

  Jolanda durft zich kwetsbaar op te stellen en dat is een grote kracht van haar.Ik voel dat dit blog een mooie uitwerking op mij gaat hebben en voor velen een bron van inspiratie zal kunnen zijn.

 2. Linda

  Jolanda, wat een ontzettend mooi initiatief. Ik wens je heel veel succes en natuurlijk veel volgers. ik Hoop dat veel mensen geïnspireerd raken door je verhalen en vooral je levensvisie. Deze is bewonderingswaardig. Ook ik heb daarin al veel van je kunnen leren.

 3. Tonny Engel

  Hallo Jolanda, je kent me niet persoonlijk,maar Harry gaf me de link voor je blog,mooi hoor,zoals je alles schrijft vanuit pure beleving en zo open.De ervaringsdeskundigen onder ons,zullen vast een hoop dingen herkennen in wat je verteld,ieder met zijn eigen sores en dingetjes.Prettig geschreven en mooi om te lezen.

 4. Tonny Engel

  k volg de gang van een druppel
  langzaam vallend van een tak

  als een traan vastberaden glijdend
  zijn weg zoekend naar beneden

  ik heb de neiging hem te vangen
  maar de schoonheid

  van doorzichtig……
  helder………
  koud?
  warm?

  houdt me tegen
  en ik kijk….
  de aarde absorbeert het heldere nat

  er ontluikt een krokus
  de druppel heeft zijn weg gevonden
  en leeft verder

  een bloem opent zich
  en in de dauw
  zie ik een druppel
  op een krokusblad

  daar ben je weer
  en de cirkel is rond.

Leave a Reply

Your email address will not be published.